Paul Kostabi

Paul Kostabi (1962 Whittier, VS) is veelzijdig in zijn creativiteit. Naast kunstenaar is hij muzikant (onder meer medeoprichter van Youth Gone Mad), producer en audio-engineer.  Kostabi’s urban street art met expressionistische invloeden verbindt hem met Basquiat. Broer Mark – ook schilder – noemt Pauls werk “beladen met onvoorzichtige zorg”. Het is ongepolijst, rauw en krachtig. Kostabi maakt veelal zelfportretten; vaak met humor en een knipoog, nooit zonder scherp randje. In 2015 lanceert Kostabi het personage Sprkl dat figureert in Pokemon GO.

Werk van Paul Kostabi maakt deel uit van de permanente collectie van onder meer het Guggenheim Museum, New York; het New England Museum of Art in Brooklyn, Connecticut; Paterson Museum, New Jersey en het Museion Museum in Bolzano (Italië).

Kostabi’s kunst wordt meer en meer gezocht, ook in Europa. Veilingprijzen vertonen een sterk stijgende lijn. Onder meer op Catawiki wordt regelmatig werk aangeboden. Meestal gaat het daarbij om reproducties. Reynaert heeft een aanzienlijke collectie met origineel werk van Paul Kostabi. Waaronder Foundation, een enorm doek van 4,5 bij 1,20 meter.