Corneille

Corneille werd als Corneille Guillaume Beverloo geboren te Luik in 1922 uit Nederlandse ouders. Hij overleed in 2010 en ligt begraven op de begraafplaats van het Franse Auvers-sur-Oise. Ook Vincent van Gogh vond hier zijn laatste rustplaats.

Samen met onder meer Karel Appel, Jan en Constant Nieuwenhuijs was Corneille in 1948 een van de oprichters van Cobra, Nederlands bekendste kunststroming. Het buitenland oefende een sterke aantrekkingskracht op hem uit. Corneille leefde sinds 1950 vele jaren in Parijs; hier had hij ook zijn laatste atelier. Hij reisde veel, onder meer naar Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Al deze locaties komen terug in zijn werk.

Corneille was enorm productief. Zijn werk draagt een onmiskenbaar eigen handschrift. Aanvankelijk maakte Corneille vooral abstracte kunst. Vanaf 1960 werd zijn werk figuratief met vogels, katten en vooral vrouwen als telkens terugkerend onderwerp.

Reynaert heeft meer dan tien werken van Corneille in collectie, variërend van 1962 tot 1999. Naast grafiek ook een originele gouache.